Château de l'Horte

Vlakbij Les Jardins de Montbrun ligt het Franse wijnchâteau Château de l'Horte. Dit château is van de Franse Jean Pierre Biard en de Nederlandse Johanna van der Spek. Vanuit dit château worden vele wijnen geëxporteerd naar verkooppunten over de hele wereld. De wijnen van Château de l'Horte worden regelmatig bekroond met awards. Zo hebben maar liefst zeven wijnen sterren gekregen in de Wijnalmanak 2010 van Harold Hamersma & Huybrecht Duijker. De familie van Jean Pierre maakt al meer dan 600 jaar wijn in Montbrun des Corbiéres. De vader van Jean Pierre is de oprichter geweest van de lokale Cave Cooperative. Maar Jean Pierre wist al op vroege leeftijd dat hij liever zelf wijn wilde maken en zelfstandig een wijnbedrijf op wilde zetten om zodoende op zijn eigen manier wijnen te maken. Hiervoor maakt hij gebruik van de eeuwenoude tradities, ervaring en kennis uit zijn familie, maar ook van de moderne technieken die er zijn om prachtige wijnen te maken.

Château de l'Horte

Jean Pierre eet, drinkt en slaapt wijn. Het is zijn lust en zijn leven, en zijn grote passie. De afgelopen jaren heeft hij Château de l’Horte kunnen uitbreiden en kunnen voorzien van de nodige moderne technische installaties. Jean Pierre maakt wijnen die toegankelijk zijn, maar ook nog langer bewaard kunnen worden.

Johanna kwam zo’n 25 jaar geleden met haar vader naar Montbrun. Haar vader was in die tijd internationaal makelaar en vestigde zich in Montbrun. Johanna ging in de wijnsector werken en kwam daar Jean Pierre tegen. Samen hebben ze 2 zonen, Kephren en Lukas. Jean Pierre verzorgt de wijnproductie en kookt graag voor de gasten die op het château komen. Johanna doet de ontvangst van de gasten, de rondleidingen en verzorgt samen met dorpsgenote Aline de administratie.

Paul den Toom, voormalig wijninkoper in Nederland, verzorgt de export van de wijnen en is verantwoordelijk voor de vakantievilla’s van Les Jardins de Montbrun en Mas de Montbrun. Verder werkt hij mee in de wijnkelder en maakt samen met Jean Pierre de wijnen.

Klik hier om de website van Château de l'Horte te bezoeken.

Diverse foto's van Château de l'Horte


Omhoog

Château de l'Horte appartement


Omhoog

Foto's Châmbres d'Hôtes 1

Foto's Châmbres d'Hôtes 2

Foto's Châmbres d'Hôtes 3

Foto's Châmbres d'Hôtes 4

Omhoog