Winkelen

Enkele winkels in de omgeving van de Wijnvilla's.Intermarché Lézignan-Corbières Afrikaans reservaat in Sigean

Rue de L'Estagnol
RD 6009 11130 Sigean
WebsiteIntermarché Lézignan-CorbièresCarcassonne

Carcassonne is de grootste ommuurde vestingstad van Frankrijk. Deze middeleeuwse stad behoort tot het Werelderfgoed en telt 52 torens en twee cirkelvormige ringmuren met een totale lengte van 3 kilometer. Dit gedeelte van Carcassonne kan vrij bezocht worden en is tegenwoordig nog steeds bewoond.
WebsiteCanal du Midi Canal du Midi

De Canal Midi is een zeer bijzonder bouwwerk uit de 17e eeuw. Sinds 1996 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESO. U kunt een tocht maken over de Canal du Midi door een boot te huren of scheep in op een begeleide boottocht met Solal of met Hélios & Lou Gabaret.
WebsiteKanovarenKanovaren

Je kunt vlakbij de Wijnvilla's heel leuk kanovaren! Door het dorpje Puicheric stroomt de rivier de Aude. Puicheric ligt op nog geen 10 minuten rijden vanaf Montbrun des Corbières.Bij het bedrijf Eaurizon kun je kano's huren voor 1-2 of 3-personen. Je kunt verschillende tochten maken over de rivier de Aide, waarbij je langs prachtige plekken komt, en de rust op de rivier is heerlijk ontspannend. Er kunnen tochtjes op het water worden gemaakt voor de vertrekplaats, bijvoorbeeld met hele kleine kinderen tot 6 jaar. Er zijn tochten op de stromende rivier de Aude die te maken zijn met kinderen vanaf 6 jaar. De stroming op deze rivier is niet hele erg wild, maar snel genoeg om toch vlot over de rivier te kunnen varen. Eaurizon zorgt voor alle spullen; kano, pedals, veiligheidsvest en helm. Aan het einde van de route staat men je op te wachten en wordt je met een busje weer terug naar de startplaats gebracht. Het is allemaal heel goed geregeld en alles wordt heel goed (in het Engels) uitgelegd. Een leuk dagje uit, vlakbij de Wijnvilla's!
Website