Le Tour de France 2016 - Parcours en etappes

Op zaterdag 2 juli 2016 start de 103e Ronde van Frankrijk op Mont Saint-Michel, een rotseiland even buiten de Normandische kust, dat via een loopbrug met het vasteland is verbonden. Ook de 2e etappe speelt zich af in de regio, waarna de Tourkaravaan Normandië in etappe 3 verlaat.

De Pyreneeën liggen na een week in het parcours en de Mont Ventoux staat op het menu op de Franse nationale feestdag, 14 juli. Het zwaartepunt van de Tour de France volgt in de Alpen, waar de drie slotritten rondom de machtige Mont Blanc worden betwist. De route bevat twee tijdritten: een vlakke tot heuvelachtige in de tweede week en een bergachtige in de loodzware slotweek.

TOUR DE FRANCE 2016 PARCOURS ETAPPE 11: CARCASSONNE – MONTPELLIER

Op woensdag 13 juli is de 11e etappe. Deze brengt het peloton over een afstand van 164 kilometer van Carcassonne naar Montpellier. Het parcours loopt over vrijwel vlak terrein, vaak eindigt dan de rit in een massasprint. Na de Eifeltoren in Parijs en Mont Saint-Michel is vestingstad Carcassonne de derde drukst bezochte Franse toeristische trekpleister. Jaarlijks bezoeken 2 miljoen mensen deze unieke stad. Ook dit jaar fungeert Carcassonne als decor van een etappestart. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse vesting en wordt om die reden ’s zomers overspoeld door toeristen. De ommuurde stad is een echt uniek en dat laat de Franse televisieregie graag zien.

Zodra het peloton de vestingmuren van Carcassonne verlaten heeft, rijdt het over vrij vlak terrein richting Montpellier. Het peloton zal de Wijnvilla’s en Montbrun des Corbières noordelijk passeren. Een goede plek om dit allemaal te bekijken zal langs de weg bij Homps zijn en ten noorden van Narbonne. Een echt spektakel wat erg leuk is om mee te maken. Vooraf het peloton komt er een grote reclamekaravaan langs en het is een bijzondere sfeer. Als de televisie helikopters dichterbij komen dan stijgt de spanning dat de renners eraan komen. Heel erg leuk en spannend. Zeker aan te raden om te gaan bekijken. In het overzicht alle ritten van de Tour de France van 2016.

Foto's van Le Tour de France