Nieuws

Vrijdag 2 juni 2017

Het nieuwe seizoen is alweer een tijdje aan de gang en inmiddels hebben we alweer veel gasten mogen ontvangen die hebben genoten van de Wijnvilla's en de prachtige omgeving. De huizen staan er weer strak en verzorgd bij. We hebben in de wintermaanden weer het nodige onderhoudswerk gedaan en de tuinen zijn nu echt helemaal volgroeid. Het is nu echt "Les Jardins de Montbrun" geworden, precies zoals we voor ogen hadden toen we deze huizen gingen bouwen in 2008-2009.

In Carcassonne is sinds een poosje een grote hypermarkt vernieuwd. Een prachtige winkel met een duizelingwekkend assortiment. Je kunt er echt van alles krijgen. De versafdelingen zijn ronduit indrukwekkend en van een uitstekende kwaliteit. Deze hypermarkt is gelegen aan de rondweg van Carcassonne naar het vliegveld. Het adres is ZI Point Rouge 11000 Carcassonne en klik hier voor de website. Geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 20.00 uur. Op zondagen gesloten.

Maandag 29 mei 2017

Villa La Portanelle vanuit de lucht
Bekijk Villa La Portanelle vanuit de lucht op onderstaande video! Meer informatie over deze bijzondere villa kunt u op deze pagina vinden.

Vrijdag 31 maart 2017

Nieuwe seizoen weer van start
Nog even en het nieuwe seizoen gaat weer alweer beginnen. De afgelopen maanden is er bij de Wijnvilla's hard gewerkt aan het onderhoud van alle huizen. In november is er begonnen met het schilderen van alle hekwerken rondom de huizen. Momenteel zijn we daar nog steeds mee bezig en alles staat weer strak in de verse verf.

In januari hebben we het grote tuinonderhoud gedaan. Dit jaar een extra grote klus omdat ook het bos bij Chateau Henri gedaan moest worden. Met onze tuinmannen hebben we een week lang een enorme berg takken, bomen en struiken gesnoeid en naar goed Frans gebruik meteen ter plekke verbrand. Het waren wisselende weersomstandigheden. Van een strak blauwe lucht met een stralende zon tot stromende regen.

Onlangs hebben we bij alle Wijnvilla’s en Château de l'Horte scans gemaakt met een speciale 360 graden camera. Samen met Wilmer Kousemaker van KM Productions hebben we in en om de huizen gefotografeerd waardoor je binnenkort onder andere op onze website virtueel in- en om de huizen kunt gaan. Hiermee kunt u exact zien hoe de huizen er van binnen-en van buiten uitzien. Dat hebben we gedaan bij Villa Pas Mal, een prachtige 10-persoons villa aan de rand van het dorp. En ook bij de villa Portanelle. Deze 10-persoonsvilla ligt aan de rand van het dorp en heeft een uniek uitzicht over de Portanelle-wijngaarden waar ook de druiven van Chateau de l’Horte groeien. Deze scans komen binnenkort online, hou het in de gaten!

Alle huizen hebben de grote voorjaarschoonmaak en het grote onderhoud gehad en zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Het is inmiddels alweer heerlijk voorjaar in Montbrun des Corbières met mooie zonnige dagen en de amandelbomen in bloei en de eerste irissen die in bloei komen. In de wijngaarden zijn de eerste knopjes ook alweer te zien. Voorjaar in Montbrun: een heerlijke periode.

Maandag 9 januari 2017 - Nieuwe video Château de l'Horte

Bekijk hieronder een nieuwe video van en over Château de l'Horte.

Dinsdag 20 september 2016 - Nieuws september 2016

We hebben een Zoover Award gewonnen. Vele gasten hebben een mooie review gegeven en we hebben een gemiddelde score gehaald van 9,7. Een prachtig resultaat waar we aan blijven werken om de kwaliteit zo te houden en te verbeteren waar het kan. Na het seizoen zullen we dan ook weer de nodige onderhoud klussen gaan doen en hier en daar wat zaken gaan vervangen die aan vervanging toe zijn. Hierdoor blijft alles netjes en op het niveau zoals onze gasten van ons gewend zijn. Voor het nieuwe seizoen 2017 krijgen we inmiddels dagelijks reserveringen voor onze huizen. Vele gasten zullen weer terug gaan keren, maar we zullen ook nieuwe gasten mogen gaan verwelkomen. De Wijnvilla's worden steeds bekender doordat we wel eens een advertentie plaatsen in bladen als Leven in Frankrijk en we komen regelmatig onder de aandacht vanuit de wijnen van Château de l'Horte.

Momenteel is het nog altijd prachtig weer in Zuid Frankrijk: Indian Summer. Prachtig mooi licht, schitterende kleuren in de wijngaarden en de bossen en aangename temperaturen. Het is een heerlijke periode van het jaar om te genieten van de rust, ruimte en het heerlijke weer. Ook is de druivenoogst weer begonnen. In de wijngaarden is het een drukte van belang en de druiven worden door vele plukkers geplukt. Door de droogte zal de opbrengst heel klein zijn, maar wel met een fantastische kwaliteit. Mooi geconcentreerd sap en vol rijp fruit.

Vrijdag 19 augustus 2016 - Nieuws augustus 2016

Het is vele weken lang prachtig weer in de Languedoc. De zon schijnt uitbundig en het is lekker warm. Alles staat er prachtig bij. De tuinen zijn inmiddels mooi volgroeid alles staat mooi in bloei.

 

Onlangs stond er een prachtig artikel in het blad VEINE. VEINE is een informatief glossy magazine met praktische mogelijkheden voor ouders van lichamelijk beperkte kinderen. In de nieuwste editie staat een leuk artikel over de Familie van Zessen, die al een aantal jaren met hun gezin te gast zijn bij de wijnvilla’s. Ze hebben naast 2 dochters en zoon die gehandicapt is. Een aantal van de wijnvilla’s hebben enkele aanpassingen waardoor de familie van Zessen in staat is om met de rolstoel door zich in en om het huis te begeven. Het blad VEINE heeft een interview met hen gedaan en dit staat samen met mooie foto’s in de nieuwste uitgave. Voor meer informatie over het blad en de verkrijgbaarheid; www.veine.nl

Op maandagavond staat er bij de Wijnvilla’s een Pizzakar en er zijn lokale specialiteiten te koop. Bij aankomst in de Wijnvilla ligt er een bestelformulier klaar waar u een bestelling op kunt aangegeven en de gewenste tijd. Bij de pizzakar hebben onze beheerders Theo en Monique een aantal wijnvaten neergezet en schenken u graag een glaasje Rosé de l’Horte. Een leuke manier om met ander gasten van de wijnvilla’s in contact te komen op een ontspannen en ongedwongen manier. Het is dan ook iedere maandagavond gezellig druk bij de pizzakar en de pizza’s vallen goed in de smaak.

Er zijn inmiddels al vele gasten geweest die een heerlijke tijd hebben genoten in de Wijnvilla’s en die in de huurdersboeken leuke verhalen schrijven, tekeningen achter laten en lovende recensies schrijven op onder andere Zoover. We zijn genomineerd voor de Zoover Award en we krijgen veel mooie reviews. Daar werken we met het hele team heel hard voor en we zijn er dan ook erg blij mee.

Het seizoen gaat nog wel even door en tot eind oktober zijn er nog veel veel gasten die we mogen gaan verwelkomen. Er zijn in de maanden september en oktober nog een aantal huizen beschikbaar. Dit is de druivenoogstperiode. De rijpe trossen worden dan geplukt en september en oktober zijn heerlijke maanden om in de Languedoc te verblijven. Het meestal lekker weer en de kleuren van de wijngaarden die veranderen van groen naar o.a. oranje, geel en bruin is spectaculair. Eén van de mooiste periodes van het jaar.

 

   

BOEK NU VOOR 2017
De kalender voor 2017 staat inmiddels online en we krijgen al veel reserveringen binnen. Er zijn al een aantal huizen die in de zomerperiode gereserveerd zijn. Als u plannen heeft om volgend jaar op vakantie te gaan naar de Languedoc en in een Wijnvilla zou willen verblijven, raden wij u aan om niet te lang te wachten met reserveren. Er is ook de mogelijkheid om een voor een bepaalde tijd een optie af te spreken. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@wijnvillas.nl

Zaterdag 25 juni 2016 - Reserveer nu voor het nieuwe seizoen en nieuwe video

De nieuwe resveringskalender staat nu online. U kunt nu uw verblijf vastleggen voor 2017! Klik hier om naar de reserveringspagina te gaan.

Wilt u eerst nog even kijken hoe de Wijnvilla's er uit zien? Bekijk dan hieronder onze nieuwste video.

Donderdag 28 april 2016 - Seizoen bij de Wijnvilla's weer begonnen!

Na een aantal maanden onderhoud te hebben uitgevoerd is het seizoen van 2016 een aantal weken geleden alweer begonnen bij de Wijnvilla's in Zuid-Frankrijk. Begin februari hebben we met de tuinmannen alle tuinen flink gesnoeid en weer klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Een grote klus, die een aantal dagen duurde. Al het tuinafval werd op het terrein van Chateau Henri direct verbrand. Een spectaculair gezicht!

Oom Niek heeft de afgelopen weken alle hekwerken weer in de verf gezet en Rob en Sonja hebben de houten luiken bij Chateau Henri weer mooi in de witte verf gezet. Vakwerk allemaal, het ziet er weer als nieuw uit!

Ook Theo en Monique hebben niet stilgezeten en hebben ieder huis van onder tot boven nagelopen, schoongemaakt, diverse mankementen gerepareerd, een aantal zaken vervangen en de grote voorjaarsschoonmaak uitgevoerd. Alles staat er werkelijk weer als nieuw bij. De broers den Toom hebben een flink aantal grote 400 liter wijnvaten vanaf Chateau de l'Horte naar de Wijnvilla's vervoerd en deze als decoratie bij de Wijnvilla's geplaatst.

Alles staat weer klaar voor een heerlijk verblijf bij de Wijnvilla's. Comfortabele huizen, rust, ruimte en privacy. In een prachtige omgeving: dat is Wijnvillas.nl.

Donderdag 4 februari 2016 - Winter bij de Wijnvilla's

De Wijnvilla's liggen er in de winter rustig bij. Soms in de stralende zon, maar af en toe ook onder een mooi pak met sneeuw zoals onlangs gebeurde. De Wijnvilla's en de omliggende wijngaarden waren bedekt met een mooie laag sneeuw die werd veroorzaakt door een stevige sneeuwbui die uit de Pyreneeën aam kwam waaien.

Met onze tuinmannen hebben we ook weer ons jaarlijks groot tuinonderhoud gedaan. Vorig jaar hebben we een enorme hoeveelheid takken en struiken gesnoeid, waar een gigantische berg hout en struiken van af kwam. Ook dit jaar was dat weer het geval en hebben we een paar dagen lang doorgebracht met snoei- en zaagwerk. Alles werd meteen op het grote veld naar goed Frans gebruik ter plekke verbrand. De tuinen staan er weer superstrak bij, en alles is mooi op hoogte gesnoeid. Vakwerk van de tuinmannen die op Chateau Henri verbleven waar het traditionele tuinmannen menu werd geserveerd; vlees, aardappelen, spruiten en doperwten.

Sommige van onze huurders laten een bericht achter in de huurdersboeken die in de Wijnvilla's liggen. We kwamen een paar mooie berichten tegen!

Dinsdag 22 december 2015 - 3FM Serious Request 2015

Ook dit jaar veilt Wijnvilla's een verblijf in een Wijnvilla waarvan het hoogste bod ten goede komt van de actie van 3FM Serious Request. Klik hier of op de onderstaande afbeelding om mee te bieden!

Dinsdag 28 april 2015 - Zoover Gold Award 2015

Binnen de categorie "vakantiehuizen in Frankrijk" werd Wijnvilla’s door eerdere bezoekers beoordeeld met een gemiddelde score van 9,6. Hiermee zijn we door Zoover beloond met een Zoover Gold Award! We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee!

Woensdag 1 april 2015 - Voorbereiden seizoen

We zijn in Montbrun druk bezig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. De zwembaden en de jacuzzi's zijn inmiddels weer opgestart, de huizen nagelopen en hier en daar zijn er wat reparaties gedaan. Bij Chateau Henri hebben we wat verfwerkzaamheden verricht en hebben we een nieuwe speeltuin neergezet. Het weer begint om te slaan naar heerlijk voorjaarsweer, de amandelbomen staan in bloei, en in de wijngaarden beginnen de eerste wijnranken voorzichtig uit te lopen. Kortom: voorjaar in Montbrun!

Zaterdag 14 februari 2015 - Winter in Montbrun

In de wintermaanden doen we veel onderhoud aan de Wijnvilla's. Afgelopen jaar hebben we veel schilderwerk gedaan, en nu zijn het vooral buiten werkzaamheden. Zo zijn er een aantal hekwerken gerepareerd, en doen we een paar klussen in de huizen. Onlangs hebben we met een kleine groep groot tuinonderhoud gedaan bij wijnvilla Chateau Henri. Daar zijn letterlijk karrenvrachten met takken, struiken en boomstammen afgezaagd, en daarna op het terrein verbrand. We hadden flink geluk met het weer die week. Het was windstil en stralend mooi weer, met in de middag temperaturen van net boven de 20 graden. Ideale omstandigheden om de enorme hoeveelheid hout direct te verbranden.

Ook bij de overige Wijnvilla's hebben we wat tuinonderhoud gedaan, maar die lagen er al strak bij, dus daar hoefden we niet al teveel te doen. De tuinen staan er overal weer strak bij en de komende tijd zijn het vooral wat klein onderhoud die we gaan doen. Hierdoor zijn de huizen weer ruim op tijd klaar voor het nieuwe seizoen.

De reserveringen voor het nieuwe seizoen komen regelmatig binnen en er raken al verschillende weken vol. Vanaf begin maart zijn de Wijnvilla's weer te huur en vanaf begin april zullen de zwembaden weer worden verwarmd.

Dinsdag 6 januari 2015 - Bezienswaardigheden en activiteiten

In de omgeving van de Wijnvilla's is ontzettend veel te zien en te doen. Zo is op een kleine drie kwartier rijden de prachtige stad Montpellier gelegen. Kijk voor een overzicht van populaire bezienswaardigheden in de buurt op deze bijgewerkte pagina. Heeft u zelf een tip voor andere gasten van Wijnvilla's? Laat deze achter op onze Facebook pagina onder dit bericht: https://www.facebook.com/wijnvillasnl/posts/818659328207252. Alvast bedankt!

Dinsdag 16 december 2014 - Serious Request

UPDATE: Het winnende bod bedroeg € 1350,-!
Ook dit jaar kunt u op een villa bieden die Wijnvilla's ter beschikking stelt voor de landelijke actie 3FM Serious Request. Vanaf dinsdag 23 december kunt u bieden op onderstaand object! Ook te bereiken via deze link.

Maandag 17 november 2014 - Le Tour de France 2015

De Grand Depart van de Tour de France 2015 is deze keer in Nederland in Utrecht. Op 4 juli zal de Tour de France beginnen met een individuele tijdrit met de start en finish in de Jaarbeurs in Utrecht. Lees hier verder.

Donderdag 17 juli 2014 - Zomer in Montbrun

Het is volop zomer in Montbrun bij de wijn villa's. De zon schijnt volop, de zwembaden heerlijk op temperatuur en de gasten die de afgelopen tijd bij ons hebben verbleven geven ons goede reacties en hebben er een heerlijke vakantie genoten. Af en toe kan het wel eens waaien en dan gaat er wel eens iets stuk zoals onlangs bij villa Chateau Henri. Daar ging het zeil van een pergola stuk en werd dit direct vakkundig opgelost door onze beheerders Theo en Monique Harbers.

De pizzakar op maandagavond is een groot succes! Tientallen pizza's vinden iedere maandag hun weg naar de gasten van de Wijnvilla's en ook naar bewoners uit het dorp. Het is bij de pizzakar iedere maandag erg gezellig met iedereen die een pizza komt halen. Theo en Monique schenken een glaasje Rosé van Château de l'Horte en voor de kinderen is er limonadesiroop. Er zijn een heleboel verschillende pizza's te bestellen, allemaal ter plekke vers bereid.

Iedere dinsdagmiddag verzorgt Johanna van der Spek op Château de l'Horte een ontspannen en vrijblijvende wijnproeverij. Ze vertelt in het Nederlands op een leuke en ongedwongen manier over het maken van wijn, het leven op een wijnchateau in Zuid-Frankrijk en ze laat een aantal wijnen proeven. Erg gezellig, ontspannen en leerzaam. Iedere dinsdag 14.30 uur, Château de l'Horte, Route de Escales, Montbrun.

In Puicheric, een dorpje op 5 minuten van de Wijnvilla's kan er met een kano worden gevaren. Heel erg leuk, en voor iedereen te doen. Er zijn verschillende kano's te huur om zo de rivier de aude stroomafwaarts af te varen. Een klein uur rijden van Montbrun ligt het Georges de Calamus. Hier kan men op wat wildere rivieren raften. Heel spectaculair en bijzonder om mee te maken. Deze omgeving is echt schitterend, veel bergen, spectaculaire rotspartijen, mooie kleine dorpjes, gezellige terrassen en een prachtige natuur.

De stranden van Narbonne-Plage liggen op een half uur rijden van Montbrun. Hier liggen weidse, schone stranden. Veel ruimte en een verkoelende Middellandse Zee. Zomer in Zuid-Frankrijk!

Onze beheerders Theo en Monique Harbers wonen al jaren lang in Montbrun, en kennen de omgeving erg goed. Ze geven u graag tips voor uitstapjes in de omgeving. Ook staat er van alles over beschreven in de huurder boeken die in de Wijnvilla's liggen.

De kalender voor 2015 staat op onze website www.wijnvillas.nl. Om te reserveren gaat u naar de villa van uw keuze en hier kunt u het reserveringsformulier invullen. De villa's zijn allemaal voorzien van onder andere een eigen verwarmd zwembad, jacuzzi, grote tuin, airco, gratis wifi, garage, satelliet TV met NL zenders, complete keuken en dergelijke. Klik hier om naar de reserveringspagina te gaan.

Dinsdag 1 juli 2014 - Pizzakar bij Wijnvillas

Tijdens het zomerseizoen is er iedere maandagavond een pizzakar aanwezig bij de Wijnvillas. Bij aankomst op zaterdag krijgt men een lijst waarop de pizza besteld kan worden. Deze kan dan op maandag vanaf 17.00 uur opgehaald worden en gegeten worden ter plekke bij de kar of in de Wijnvilla. We schenken er dan ook een glaasje rosé van Château de l'Horte bij en voor de kinderen is er limonadesiroop. Wanneer er voldoende belangstelling zal zijn hiervoor, zullen we het gedurende het hele zomerseizoen voortzetten! De pizza is voor eigen rekening.

Vrijdag 25 april 2014 - Wijnvilla's winnaar Zoover Awards

Wijnvilla's is door Zoover.nl uitroepen tot winnaar in de categorie vakantiehuis in Frankrijk 2014! Klik hier om de award pagina te bekijken.

Woensdag 5 maart 2014 - Voorjaar in Montbrun

Na een zachte winter is het al volop voorjaar in Montbrun. De amandelbomen staan vol in bloei. Een schitterend gezicht, al die witte en roze bloesems van deze bomen in de wijngaarden. Overal in en rondom de wijngaarden staan deze bomen verspreid. Ook ruik je op veel plekken de tijm die in het wild groeit en sterk ruikt.

Het seizoen in de wijngaarden is erg vroeg begonnen dit jaar door de milde winter en het mooie weer in het voorjaar. Nu is het een kwestie van mesten en de uitlopers opbinden en het onkruid in de wijngaarden bewerken. Dat komt nu door de vele zon snel omhoog en het is erg belangrijk dat we dit goed bijhouden. We werken volledig Biologisch, dus dit gaat grotendeels met de hand en met een machine op de tractor en niet met chemicaliën.

Bij de Wijnvilla's zijn alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Het schilderwerk binnen is bij de meeste huizen bijna klaar. De tuinen zijn helemaal gedaan, alle techniek is nagelopen, reparaties gedaan en nu gaan we beginnen met de buitenboel; terrassen schoonspuiten, zwembaden opstarten, tuinmeubelen terugzetten etc. Het buitenwerk komt op een goed moment want het is prachtig weer in Montbrun. Op sommige dagen is het al 20 graden buiten en een lekker zonnetje, en dan is het geen straf om buiten te werken.

De reserveringen komen dagelijks bij de Wijnvilla's binnen. De verhuukalender loopt al aardig vol. Naast vele terugkerende gasten mogen we ook veel nieuwe huurders verwelkomen. Het Wijnvillas.nl team is er helemaal klaar voor en zal u met veel enthousiasme begroeten in Montbrun!

Dinsdag 8 april 2014 - Nieuwe jacuzzi's bij de Wijnvilla's

De nieuwe jacuzzi's zijn in Montbrun aangekomen. Na een lange reis over zee vanuit China is de container met de jacuzzi's bij de Wijnvilla's aangekomen. De container zat compleet afgeladen met de nieuwe jacuzzi's en diverse reserve onderdelen. Het ging er allemaal precies in. Afgelopen november zijn we in de fabriek in China de jacuzzi's gaan samenstellen. We hebben een gebruiks-en onderhoudsvriendelijke jacuzzi samengesteld waarbij we de beste materialen gekozen hebben, extra isolatie voor warmtebehoud en geluiddemping. In enkele maanden tijd zijn ze geproduceerd en vanuit China op transport gegaan. Met een grote kraan zijn de jacuzzi's over de Wijnvilla's hen getild en op hun plek gezet. De komende dagen zullen de jacuzzi's worden aangesloten en uitvoerig worden getest. Naast het plaatsen van de nieuwe jacuzzi's is er de afgelopen weken hard gewerkt aan het schilderwerk aan de binnenkant van de Wijnvilla's. Alle keukens, woonkamers en slaapkamers zijn van een frisse laag verf voorzien. Ook zijn er een flink aantal patio’s geverfd. De zwembaden zijn inmiddels ook weer opgestart en helemaal schoongemaakt en klaar voor gebruik. De komende weken nog de laatste zaken afmaken en dan gaat het seizoen weer beginnen. Wij zijn er klaar voor!

Woensdag 5 maart 2014 - Voorjaar in Montbrun

Na een zachte winter is het al volop voorjaar in Montbrun. De amandelbomen staan vol in bloei. Een schitterend gezicht, al die witte en roze bloesems van deze bomen in de wijngaarden. Overal in en rondom de wijngaarden staan deze bomen verspreid. Ook ruik je op veel plekken de tijm die in het wild groeit en sterk ruikt.

Het seizoen in de wijngaarden is erg vroeg begonnen dit jaar door de milde winter en het mooie weer in het voorjaar. Nu is het een kwestie van mesten en de uitlopers opbinden en het onkruid in de wijngaarden bewerken. Dat komt nu door de vele zon snel omhoog en het is erg belangrijk dat we dit goed bijhouden. We werken volledig Biologisch, dus dit gaat grotendeels met de hand en met een machine op de tractor en niet met chemicaliën.

Bij de Wijnvilla's zijn alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Het schilderwerk binnen is bij de meeste huizen bijna klaar. De tuinen zijn helemaal gedaan, alle techniek is nagelopen, reparaties gedaan en nu gaan we beginnen met de buitenboel; terrassen schoonspuiten, zwembaden opstarten, tuinmeubelen terugzetten etc. Het buitenwerk komt op een goed moment want het is prachtig weer in Montbrun. Op sommige dagen is het al 20 graden buiten en een lekker zonnetje, en dan is het geen straf om buiten te werken.

De reserveringen komen dagelijks bij de Wijnvilla's binnen. De verhuukalender loopt al aardig vol. Naast vele terugkerende gasten mogen we ook veel nieuwe huurders verwelkomen. Het Wijnvillas.nl team is er helemaal klaar voor en zal u met veel enthousiasme begroeten in Montbrun!

Woensdag 22 januari 2014 - Opbrengst Serious Request

De actie van 3FM Serious Request is weer heel succesvol geweest. De totale opbrengst was weer meer dan het voorgaande jaar en het Rode Kruis kan de strijd tegen de sterfte van kinderen aan diarree voortzetten en met de opbrengst veel kinderen helpen. Er werd een verblijf in een Wijnvilla geveild en dit heeft maar liefst: € 1600,00 opgebracht! Een prachtig resultaat. Inmiddels is er contact opgenomen met de hoogste bieder en zal deze in de loop van het seizoen komen genieten in een Wijnvilla. Het volgende glazen huis zal van 19 t/m 24 december 2014 in Haarlem staan.

Zaterdag 21 december 2013 - Nieuwe jacuzzi's bij Wijnvillas

Onlangs zijn we afgereisd naar China om daar nieuwe jacuzzi's aan te schaffen. De jacuzzi's die we bij de Wijnvilla's hadden staan voldeden niet meer aan onze kwaliteitseisen en moesten worden vervangen. De oude jacuzzi's zijn inmiddels allemaal verkocht en weggehaald door de nieuwe eigenaren. Op de kijkdag was het een drukte van belang, en alle jacuzzi's werden in 1 dag verkocht. Omdat we nogal wat jacuzzi's nodig hadden was het beter om de jacuzzi's direct bij de fabrikant aan te schaffen en om daar ter plekke een Jacuzzi samen te stellen die gebruiks,- en onderhoudsvriendelijk is en tegelijkertijd ook comfortabel is en er natuurlijk mooi er uit ziet. En dat is prima gelukt.

We hebben tijdens verschillende bezoeken aan de fabriek in China ons goed laten inlichten over het productieproces, de verschillende mogelijkheden en eigenschappen van de verschillende modellen jacuzzi's. We hebben een mooie jacuzzi samengesteld die erg eenvoudig in gebruik is, en heel mooi zal staan bij de Wijnvilla's. Naast een comfortabel lig-gedeelte zijn er nog eens 5 royale zitplaatsen in de jacuzzi. Op verschillende plekken zijn er jets geplaatst voor een ontspannende luchtstroom. Door heel de jacuzzi is er verlichting aangebracht die verschillende standen heeft. Al met al een mooie luxe jacuzzi waar we met onze gasten veel plezier aan zullen gaan beleven. De jacuzzi's zullen eind februari in Montbrun arriveren en dan gaan we ze bij de Wijnvilla's plaatsen en installeren. Vervolgens is alles half maart operationeel. Op de foto's kunt u verschillende indrukken zien van het productieproces van een jacuzzi.

De oude jacuzzi's werden in 1 dag verkocht:

Het productieproduces van een jacuzzi:

Namens het hele team van Wijnvilla's wensen wij u fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2014 toe!

Donderdag 19 december 2013 - Serious Request

Voor het vijfde jaar steunt wijnvillas.nl 3FM Serious Request. Ieder jaar sluiten 3 radio DJ's van muziekzender 3 FM zich op in een glazen huis ergens in Nederland om aandacht te vragen aan een "stille ramp". Een stille ramp is een probleem ergens in de wereld waar je eigenlijk nooit iets over hoort, maar waar veel mensen en vooral kinderen aan overlijden. Dit jaar staat het glazen huis in Leeuwarden waar men zich focust op 800.000 kinderen die ieder jaar onnodig sterven als gevolg van diarree.

De 3 DJ's hebben zich opgesloten in een glazen huis en draaien daar 6 dagen lang, 24 uur per dag verzoekplaten. De platen kunnen tegen een donatie voor de actie worden aangevraagd. Ook eten de 3 DJ's al die tijd niet om solidair te zijn met de kinderen die sterven door diarree. Het rode kruis zet zich in om deze stille ramp tegen te gaan en de opbrengst van Serious Request gaat naar de bestrijding van diarree in ontwikkelingslanden.

Ook dit stelt wijnvillas.nl weer een verblijf in een luxe wijnvilla in Zuid-Frankrijk ter beschikking. Op de website van Serious Request staat een veiling waar men op diverse zaken kan bieden, waaronder een verblijf in een luxe wijnvilla compleet met prive zwembad en spiksplinternieuwe jacuzzi. https://www.marktplaatsveilt.nl/luxe-villa Steun het Rode Kruis en Serious Request en bied mee op dit prachtige veilingitem.

Vrijdag 27 september 2013 - Leven in Frankrijk

In het tijdschrift Leven in Frankrijk staat in de huidige editie najaar 2013 een artikel over Wijnvillas en Château de l'Horte. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te bekijken.

Dinsdag 10 september 2013 - Nieuw bij Wijnvillas: Villa Chateau Henri

Vrijdag 21 juni 2013 - Le Tour de France

Dit jaar trekt de Tour de France karavaan voorbij op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Op 5 juli de etappe Montpellier - Albi en zaterdag de zware etappen Castres - Ax 3 Domaines. Alweer 2 mooie etappes in de Languedoc die zeker weer prachtige beelden op televisie zal opleveren. Deze beelden die de NOS zal uitzenden worden door de NOS via een verbinding doorgezet naar Nederland door onder andere iedere etappe een vliegtuig met een producer hoog boven de tourkaravaan rond te laten vliegen tijdens de etappe. De piloot en de producer van de NOS zullen dit jaar op Château de l'Horte komen overnachten als ze dan bij ons in de buurt zijn. En zo pikken we mooie een stukje van de Tour de France mee.

Op vrijdag 5 juli trekt het hele tour de France circus vanuit Montpellier naar Albi. Men trekt dan over de Montagne Noire, het gebergte wat het begin is van het Massif Central. Mooie rit door de wijnvelden, de bossen en enkele pittige stukken in de bergen.

De Etappe op zaterdag 6 juli gaat onder andere langs Castelnaudary, Carcassonne en Limoux. Een schitterende rit door een prachtig historisch landschap. Meerd an de moeite waard om te bekijken, met ook de zware beklimming naar Ax 3 Domaines.

Woensdag 12 juni 2013 - Wijnvillas zomeractie

Wanneer u voor 1 september 2013 uw verblijf bij Wijnvillas voor het nieuwe seizoen 2014 reserveert, ontvangt u één van drie geselecteerde boeken die allemaal iets te maken hebben met Zuid-Frankrijk! U kunt kiezen uit: Een jaar in de Languedoc door Patrick Moon, Altijd buiten eten! door Onno Aerden en de nieuwe spannende thriller Route Soleil door Suzanne Vermeer.
Heeft u al gereserveerd voor het nieuwe seizoen? Dan nemen wij contact met u op.

Maandag 10 juni 2013 - Boek nu uw verblijf voor het nieuwe seizoen

Maak nu uw reservering voor het nieuwe jaar! Op de beschikbaarheid kalender kunt u gemakkelijk en overzichtelijk zien welke Wijnvilla’s er nog beschikbaar in welke periode en tegen welke tarieven. De tarieven zijn inclusief zaken als elektriciteit, water, beddengoed, handdoeken, badlakens, keukendoeken. Geen verassingen achteraf, geen nacalculatie en inhoudingen op uw borgsom.

Het voorjaar is een prachtige periode om de Languedoc te bezoeken. De temperaturen lopen op, de wijngaarden komen in bloei waardoor er een groene waas over de vallei verschijnt en de zwembaden en jacuzzi's zijn op temperatuur. Op de weekmarkt in Lezignan Corbiéres zijn heerlijke lokale seizoenproducten te krijgen, en het is nog lekker rustig in het gebied.

In de zomerperiode komen de wijngaarden vol trossen druiven te hangen die hier en daar zelfs al verkleuren. De lavendel, thym en rozemarijn geuren, de zon maakt overuren en op de stranden en aan het zwembad van de Wijnvilla is het goed toeven met een verkoelend glas Rosé de l'Horte binnen handbereik. In de omgeving is zoveel te doen: Carcassonne, Narbonnne, Montpellier, Toulouse en Beziers zijn prachtige Historische steden om te ontdekken en allemaal binnen een comfortabele rij afstand. Op nog geen tien minuten van de Wijnvilla's kan er met een kano gevaren worden, er zijn prachtige wandel- en fietsroutes, teveel om op te noemen.

De herfstperiode kent lange dagen met heerlijk weer, milde temperaturen, prachtige verkleuringen van de wijngaarden. De zwoele lucht van haardvuur vermengd met de geur van geperste druiven hangt in de lucht, bij de wijnbedrijven is het een drukte van belang rondom de oogst. De afgelopen jaren kon er nog tot eind oktober aan het zwembad genoten worden van het heerlijke weer. De herfstvakantie is een zeer populaire periode bij de Wijnvilla's.

Wanneer u nog niet exact uw vakantieperiodes weet dan kunt u ook een optie voor bepaalde weken met ons afspreken, dan zetten we deze Wijnvilla voor u in optie. Uiteraard is deze service geheel gratis.

Donderdag 25 april 2013 - Zoover Highly recommended 2013

Ook dit jaar heeft Wijnvillas de Highly recommended status ontvangen van Zoover.nl. De bezoekers van Zoover hebben hun verblijf met een gemiddeld cijfer van maar liefst 9,6 beoordeeld. We zijn hier ontzettend trots op en willen iedereen bedanken die de moeite heeft genomen een beoordeling achter te laten! Klik hier om de beoordelingen te lezen. Om dit te vieren verloten wij drie gesigneerde exemplaren van het wijnboek Weg van Wijn geschreven door Onno Kleyn. Klik hier voor de actiepagina om meer te lezen!

Donderdag 21 maart 2013 - Winter en voorjaar in Montbrun

De wintermaanden staan bij de Wijnvilla's in het teken van het onderhoud. Onlangs zijn de tuinen gesnoeid, is er een enorme berg grind bij de paden bijgestort, hekken geplaatst, planten bij gezet etcetera. De inventaris is weer aangevuld en nu gaan we beginnen met de grote voorjaar schoonmaak van de huizen. De Wijnvilla's worden helemaal leeg gehaald en alles wordt grondig schoongemaakt. Er zijn een aantal aanpassingen gedaan naar aanleidingen van tips en aanbevelingen vanuit de enquetes van het afgelopen jaar. Ook zullen alle televisie decoders worden vervangen door decoders met HD kwaliteit. Komende weken zullen we ook de zwembaden weer seizoensklaar gaan maken.

Bij Villa Pas Mal worden momenteel een aantal herstelwerkzaamheden uitgevoerd, en bij de nieuwe villa La Portanelle wordt alles in gereedheid gebracht om de eerste gasten te kunnen ontvangen. Er is een nieuwe zwembadverwarming geïnstalleerd en er zal binnenkort een spiksplinternieuwe luxe jacuzzi worden geplaatst. Eind maart begint het seizoen weer bij de Wijnvilla's en dan staan de huizen er weer in topconditie bij. Enkele fotoimpressies van de afgelopen maanden kunt u hieronder bekijken.

 

 

 

Zaterdag 15 december 2012 - Wijnvillas uitgebreid met een nieuwe villa

Wijnvillas is uitgebreid met een tiende villa. Deze villa is geschikt voor 10 personen en is net als de andere woningen van alle gemakken voorzien. Lees meer en bekijk de foto's door op onderstaande afbeelding te klikken.

Zaterdag 15 december 2012 - Wijnvillas steunt 3FM Serious Request

Voor alweer het vijfde jaar steunt Wijnvillas.nl het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Dit jaar is er een verblijf in een Wijnvilla ter beschikking gesteld voor de veiling van 3FM Serious Request. Afgelopen jaren hebben al heel wat liefhebbers een mooi bod gedaan op dit veilingitem en hebben de hoogste bieders een heerlijke tijd in de Wijnvilla genoten. Het beschikbaar gestelde veiling item van dit jaar is te bekijken op deze pagina.

De veiling heeft uiteindelijk ruim 1400 opgeleverd!

Maandag 12 november 2012 - Artikelen over Wijnvillas

Er zijn de afgelopen tijd weer een tweetal artikelen verschenen over Wijnvillas. Ten eerste een mooi artikel over Château de l'Horte waarin Wijnvillas in voorkomt uit de Proef 't verschil van supermarktketen Deka. Het artikel is alweer van een poosje geleden, uit juni maar zeker de moeite om te lezen.

Deka Proef 't verschil juni 2012 - Groot formaat

 

En het tweede artikel is afkomstig van het Belgische landelijke dagblad Het Laatste Nieuws.

Het Laatste Nieuws vrijdag 9 november 2012 - Groot formaat afbeelding 1 en afbeelding 2

Vrijdag 9 november 2012 - Uitslag fotowedstrijd 2012

Dit jaar hebben wij een fotowedstrijd georganiseerd voor onze gasten. De opdracht was een zo mooi mogelijke foto te maken bij of van Wijnvillas en/of het nabij gelegen Château de l'Horte. De hoofdprijs is een week verblijf in de meivakantie 2013 in een Wijnvilla en onder de andere inzendingen worden vijf luxe wijnpakketten van Château de l'Horte verloot. De flyer van de fotowedstrijd is hier te bekijken. We hebben mooie foto's ontvangen waarvoor onze dank! De foto's zijn inmiddels beoordeeld en de winaars zijn bekend! Wij wensen de winnaars veel plezier met hun prijs en danken iedereen voor deelname. De prijswinnaars krijgen schriftelijk bericht.

HOOFDPRIJS GRATIS VERBLIJF IN EEN WIJNVILLA IN DE MEIVAKANTIE VAN 2013:


Familie van Mingeroet, Berlare

 

VIJF LUXE WIJNPAKKETTEN VAN CHÂTEAU DE L'HORTE:

Familie Schlossels, Nieuwstadt

Familie Scheffer, Dronten

Familie Timmermans, Voorhout

Familie Haazer, Bleiswijk

Familie Joosse, Hoorn

 

DE OVERIGE INZENDINGEN:

Margo Ambachtsheer, Krimpen aan den Ijssel

Familie Barends, Papendrecht

Familie Harkema, Franeker

Familie Peeters, Venlo

Familie Renirie, Spijkenisse

Familie Schaaf, Utrecht

Familie Schipper, Marken

Familie van Essen, Oud Beijerland

Familie van der Pols, Portugaal

Familie Verdugt, Capelle aan den Ijssel

Familie Vuurde, Tilburg

Zaterdag 20 oktober 2012

In het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2012 werd er op Château de l'Horte een bijzonder evenement gehouden. Château de l'Horte is al jarenlang een vaste partner van de Sharing Success Foundation. Sharing Success is een stichting die zich inzet voor projecten van het Liliane Fonds, het fonds dat projecten ondersteunt voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Lees meer op de speciale website over Sharing Success, klik daarvoor hier of op de afbeelding hieronder.

Woensdag 29 augustus 2012

In het journaal van Stan Huygens in de Telegraaf van woensdag 29 augustus werd Wijnvillas genoemd. Klik op het artikel hieronder om het te bekijken.

Maandag 20 augustus 2012

Vanaf nu is Wijnvillas ook te volgen via Pinterest, klik hier om ons virtuele prikbord te bekijken en als u zelf een account heeft op Pinterest zouden wij het ontzettend leuk vinden wanneer u ons toevoegt!

Zondag 15 juli 2012

U kunt vanaf nu reserveren voor 2013! Klik hier om het overzicht van alle villa's te bekijken.

Maandag 14 mei 2012

Wijnvillas heeft de Zoover Highly Recommended status grekregen! De bezoekers van Zoover hebben hun verblijf met een gemiddeld cijfer van maar liefst 9,5 beoordeeld. We zijn hier ontzettend trots op en willen iedereen bedanken die de moeite heeft genomen een beoordeling achter te laten! Klik hier om de beoordelingen te lezen.

Woensdag 21 maart 2012

Wist u dat Wijnvillas een eigen kanaal heeft op YouTube? U kunt hier video's bekijken van de Wijnvillas, de omgeving, het nabij gelegen Château de l'Horte en videoverslagen van het project dat Wijnvillas steunt in Indonesië in samenwerking met Sharing Success. Wij kregen ook de link van het onderstaande filmje van Leon's Winementaries van www.winementary.nl waarin de wijnen van Château de l'Horte en de Wijnvillas worden besproken, een aanrader! Bekijk hier alle video's op de video pagina.

Wat is Leon’s Winementaries? Hoe werkt het? En voor wie is het? Om maar met het laatste te beginnen: het is natuurlijk voor iedereen die wijn leuk en lekker vindt. Leon’s Winementaries: korte ‘documentaries’ over wijn! Daar komt de naam van … Elke dag een nieuw filmpje met telkens een andere wijn in de hoofdrol. Wijnen verkrijgbaar bij zowel het Grootwinkelbedrijf (supermarkt en ketenslijterijen) alswel bij zelfstandige slijters en wijnhandels, webshops en horecabedrijven.

Donderdag 23 februari 2012

Het is de afgelopen weken bere-koud geweest in Montbrun des Corbières. Er waren in het dorp veel problemen door bevriezing van waterleidingen en watermeters. De leidingen liggen hier door de rotsachtige bodem vlak onder de oppervlakte waardoor de boel al snel bevriest. Ook voor in Montbrun des Corbieres is zulke strenge vorst een zeldzaamheid. Jean Pierre z'n vader waarschuwde ons begin januari hier al voor. Het leek een zeer zachte en milde winter te worden, maar hij voorspelde al dat het nog wel eens heel erg koud zou kunnen worden. Mensen als Jean Pierre z'n vader hebben alles al voorbij zien komen, en hebben alles al meegemaakt. En dan hebben ze een goed gevoel bij de weersverwachting...reuze handig vaak!

Bij de Wijnvilla's waren we goed voorbereid op de kou, en hadden onze voorzorgsmaatregelen genomen. De tuin heeft de kou goed doorstaan gelukkig. We hadden ook al veel winterharde planten erin gezet, en een paar weken geleden hebben we groot tuinonderhoud gedaan, dus dat was precies op tijd. Omar en Niek zijn druk in de weer geweest met de reparatie van een aantal hekwerken die door de wind waren omgewaaid. Samen hebben ze weer heel wat meters hekwerk neergezet. Niek en Omar werken de komende weken een groot- onderhoudslijst af, en zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, welke 31 maart al gaat beginnen.

De reserveringen stromen nog altijd onverminderd binnen. Er zijn nu al bijna meer Wijnvilla's gereserveerd dan we afgelopen jaar hebben verhuurd. De Wijnvilla's zijn in alle jaargetijden populair. Ook wel logisch want ieder seizoen is het heerlijk toeven in Montbrun des Corbières. Ook in de wintermaanden en het vroege voorjaar in maart en april zijn er vele mooie dagen bij waarbij het kwik al snel oploopt naar soms zomerse temperaturen.

De komende weken zijn we druk bezig met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. In alle huizen gaat alles van z'n plek en krijgen de huizen een grote voorjaarschoonmaak. Ook de terrassen, de zwembaden en de jacuzzi's krijgen groot onderhoud en worden grondig schoongemaakt. We zullen ook al een deel van de buitenboel gaan schilderen. Alles staat dit jaar nu 4 jaar, en dan moet je alweer de eerste delen gaan verven. Kortom, we hoeven ons de komende weken niet te vervelen.

Dinsdag 24 januari 2012

Vanaf vandaag is het aanbod van Wijnvillas.nl uitgebreid met de nabij gelegen villa Pas Mal! Deze luxe villa biedt plaats aan maar liefst 10 personen en is van alle luxe en gemakken voorzien. Zo is er een verwarmd privé zwembad en Jacuzzi en en voor kinderen is er van alles aanwezig zoals een tafeltennistafel, trampoline, jeu de boulesbaan en zelfs een Xbox. De villa beschikt over 5 slaapkamers, 4 badkamers en is ideaal voor gezinnen die met elkaar op vakantie gaan. Klik hier om meer te lezen over deze villa en de foto's te bekijken.

Donderdag 19 januari 2012

Tot nu toe is het nog altijd net als in Nederland en België een zeer milde winter geweest in Montbrun. Het is momenteel vrij koud, zo rond de 4 graden overdag met ’s nachts af en toe lichte nachtvorst. De zon schijnt overvloedig onder een strakblauwe hemel waardoor het op beschutte plekjes in de middag goed toeven is.

In deze periode werken we aan het onderhoud aan alle Wijnvilla’s. Er zijn wat reparaties en de tuinen worden onderhouden. Struiken en bomen worden gesnoeid en er worden een aantal matten op de hekken vervangen. De tuinmannen werken huis voor huis af en alles ligt er strak en netjes bij. Ook wordt de komende weken het hele besproeiingssysteem in de tuin aangepast en hier en daar gerepareerd.

Dagelijks komen er reserveringsaanvragen binnen. Vele huurders van de afgelopen 3 jaren komen weer terug en we verwelkomen ook veel nieuwe huurders. Het hoogseizoen is aan het vollopen en ook het voor- en najaar zijn goed bezet. In zowel het voor- als het najaar is het vaak prachtig weer. Afgelopen najaar bleef het tot aan de laatste week van oktober zomers warm.


De verhuurkalender loopt al aardig vol

In het dorpje Escales, op zo’n 5 minuten van de Wijnvilla’s, is een restaurant geopend. Restaurant L’Escale des Gourments is een leuk en gezellig restaurant met een overzichtelijke menukaart, leuke menu’s met lokale gerechten en ook een flink assortiment pizza’s die ter plaatse in de steenoven gebakken worden. De vleesgerechten worden gegrild op een houtskoolvuur. Heel betaalbaar, leuke sfeer en de bediening is Vlaams en spreekt dus ook Nederlands. Echt een aanrader.

Maandag 19 december 2011 - Wijnvillas steunt Serious Request

Wijnvillas steunt dit jaar weer de nationale actie van 3FM genaamd Serious Request, waarvan alle opbrengsten bij het Rode Kruis terecht komen. U kunt meebieden op een verblijf van 1 week voor 6 personen in een luxe Wijnvilla! Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie.

Dinsdag 18 oktober 2011 - Mas de Montbrun wijnen nu verkrijgbaar

Vanaf nu kunt u niet alleen verblijven in villa Mas de Montbrun, u kunt nu ook van de gelijknamige wijnen genieten! Exclusief bij Dekamarkt zijn er 5 wijnen verkrijgbaar, waarvan er enkele zelfs zijn bekroond als Omfietswijn! Bezoek de website van Mas de Montbrun voor meer informatie.

Woensdag 21 september 2011 - Oogstnieuws van Château de l'Horte

De oogst is binnen. Ook de laatste druiven uit de Grenache wijngaard die de groep van de PLUS wijnopleiding heeft geplukt is binnengehaald. De tweede groep van de PLUS wijnopleiding is afgelopen dinsdag gearriveerd. Na aankomst genoot men van de lunch op het zonovergoten terras. Daarna werd er gezwommen in de zwembaden op Château de l'Horte en de Wijnvilla's. 's avonds hield Paul in de opslagruimte een presentatie over Château de l'Horte, de geschiedenis, de achtergronden, de mensen achter Château de l'Horte en over de betrokkenheid bij Sharing Success, het participatiefonds voor ondernemers, welke zich inzet voor projecten van het Liliane Fonds voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden.

Na de presentatie presenteerde Jean Pierre zijn specialiteit; Cassoullet de l'Horte. De cursisten van de wijnopleiding van PLUS hebben genoten van een voortreffelijke maaltijd op l'Horte waarbij Jean Pierre de beroemde Cassoullet de l'Horte geserveerd heeft. Dit beroemde gerecht bestaat uit witte bonen, eendenpoten, worst en spek. Een perfekt gerecht voor bij de Château de l'Horte Reserve Speciale, waarvan er dan ook vele flessen doorheen zijn gegaan.

Woensdagmorgen werden de deelnemers van de PLUS wijnopleiding op een kar gezet om naar de wijngaarden te gaan te helpen bij het laatste stukje Grenache wat nog geoogst moest worden. Toen we wilden vertrekken traden er weer de onvermijdelijke klassiekertjes op. Een band van de Opel Zafira waar we iedereen mee vervoeren kreeg een lekke band, en de accu van de tractor die we voor de kar hadden geplaatst begaf het...

Jean Pierre en Luckas hebben nog geprobeerd om dit probleem op te lossen, maar het mocht niet baten, dus werd er een andere tractor voor de kar gehangen en konden we onderweg naar de Grenache wijngaard.

Daar ging heel de ploeg met de hand oogsten. Er werden heel wat emmers gevuld met mooie rijpe druiven. In het begin was het onwennig, maar als nel kreeg men er handigheid in. Na een poosje geplukt te hebben begon men iets te roepen over "PAUZE!"; tijd om weer te vertrekken, dus werd iedereen weer op de kar geladen en keerden we weer terug op Château de l'Horte.

Daar aangekomen gaf Kees hen een rondleiding in de Cave en ging iedereen aansluitend op de foto. Toen was het inmiddels alweer tijd voor de lunch. Het was weer goed toeven op het zonovergoten terras, met daarbij allerlei lekkers wat Johanna en Jean Pierre hadden bereid. Na de lunch heeft de groep een bezoek gebracht aan Carcassonne en sloot men de middag af met een frisse duik in het zwembad en sommigen wilden op een gegeven moment de Jacuzzi niet meer uit...

Wist u dat de wijn van de maand bij PLUS Supermarkten er één van Château de l'Horte is? En wel de Rouge de l'Horte Carignan, gemaakt van de Carignan druif. Deze druif groeit ook in de wijngaard bij de gelijknamige Villa Le Carignan. Nu deze hele maand extra voordelig te verkrijgen bij PLUS Supermarkten, 6 halen = 5 betalen! Santé! Kijk voor meer informatie over deze aanbieding op de website van PLUS Supermarkten.


Maandag 19 september 2011 - Fin de Vendange! De oogst is klaar!

Fin de Vendange! De oogst is klaar bij Château de l'Horte! We hebben afgelopen weekend de laatste wijngaarden van de Syrah binnengehaald. Precies op tijd, voordat er wat regen ging vallen. We hebben 3 weken onafgebroken geoogst; 7 dagen per week onder een stralende zon. De oogst van 2011 beloofd een bijzonder te worden. Vrijwel alle wijngaarden hebben prachtige druiven gegeven, met mooie waardes in het suikergehalte en een hoge kwaliteit. De druiven zijn niet overdreven groot, maar in ieder geval vele malen groter dan de afgelopen 3 jaren. De kwaliteit is super, en dat in combinatie met een voor de Languedoc normaal volume geeft dat reden tot een glaasje bubbels en een feestje na de oogst!


Deze week ontvangen we de tweede groep van de PLUS wijnopleiding. Een groep van 35 deelnemers zal de komende week kennis maken met de praktijk van een wijnbedrijf. Speciaal voor hen hebben we nog een rij met druiven laten hangen, die ze zelf met de hand gaan oogsten. Verder zullen we hen laten zien wat er zoal gebeurt op Château de l'Horte, tijdens de oogst maar ook door het jaar heen. Jean Pierre en Johanna hebben alweer heerlijke gerechten op het menu staan, en ook het weer zit mee. De voorspellingen voor de rest van de week zijn: veel zon en 28 graden...

Zondag 18 september 2011 - Winnaars winactie

De winnars van de drie exclusieve Vacu Vin giftsets zijn bekend! De winnaars zijn: Rick Harderwijk, Elina Lourens en Truus Koldewijn. Gefeliciteerd, we gaan jullie mailen!

Dinsdag 6 september 2011 - Vernieuwde website en winactie

Afgelopen week is onze vernieuwde website online gegaan. Om dit te vieren verloten we drie exclusieve Vacu Vin giftsets met daarin handige wijnproducten ter waarde van € 39,95 per stuk! Lees meer over deze actie door op onstaande afbeelding te klikken.

Vrijdag 12 augustus 2011 - Artikel Telegraaf

Tijdens een ondernemerslunch in hotel De Heerlickheid van ondernemer Gerard van den Tweel werden de wijnen
van Château de l'Horte geschonken. Ondernemer Gerard van den Tweel had deze wijnen hiervoor speciaal geselecteerd. De Brut de l'Horte Champagne en de Reserve Speciale 2008 werden zeer gewaardeerd door de gasten, en ook de Telegraaf is er erg enthousiast over, evenals wijnschrijver Onno Kleyn die er recentelijk nog lovend over schreef. De Brut de l'Horte Champagne is alleen te koop aan de Cave in Montbrun des Corbières. De Reserve Speciale is te verkijgen bij alle PLUS Supermarkten.

Nieuwsarchief