Restaurants

Auberge Cote Jardin, Conilhac
Dit restaurant ligt het dichtste bij de wijnvilla’s. In het dorpje Conilhac Corbieres. Uitstekend restaurant met betaalbare menu’s en een fantastische wijnkaart. Eén van de betere restaurants uit de regio met streekgerechten.
Telefoon: 0033 (0) 468 270819 www.auberge-cotejardin.com

Coco Sweet, Lezignan Corbieres
Dit Restaurant ligt in het centrum van Lezignan-Corbieres aan de hoofdstraat, naast de Banque Populaire. Er kan binnen gegeten worden of op het terras. Leuke menukaart met van alles uit de streek maar ook een uitgebreide keuze Pannenkoeken. Ideaal met kinderen.
4 Place Salvador Allende 11200 Lezignan Corbieres Telefoon; 0033(0)468336528 www.cocosweet.net

Restaurant le Tournedos, Lezignan-Corbieres
Als u van een lekker gegrild stuk vlees houdt, dan bent u hier aan het goede adres. Al het vlees wordt gegrild op een groot vuur van oude wijnranken in een open haard. Het restaurant ligt aan een rotonde en heeft een grote parkeerplaats achter het restaurant. Het restaurant is altijd druk, dus is het goed… Iedere maaltijd begint met een stuk verse huisgemaakte Paté die u aangeboden krijgt. Een heerlijk adres. Onze favoriet; Tournedos Rossini… een prachtig stuk ossenhaas met een plakje Foie Gras erop meegesmolten….heerlijk….
Reserveren is noodzakelijk, het is er altijd druk.
Rond Point de Lattre de Tassigny 11200 Lezignan-Corbieres Telefoon; 0033(0)468702919 www.letournedos.com

Auberge de l'Arbousier, Homps
Het restaurant ligt in Homps aan het Canal du Midi. Heerlijk terras direct aan het Canal du Midi onder de platanen. Prima adres voor een heerlijke maaltijd in een rustige en mooie omgeving.
Tel: 0033 (0) 468 91 1124

Château St. Martin-Trencavel
Bijzonder restaurant, even buiten Carcassonne, in een oud kasteeltje. Klassiek Franse menukaart. Vele streekgerechten zoals Confit de Canard en Cassoullet. Bijzondere gerechten uit de klassieke Franse keuken met een mooie wijnkaart… Vanuit de tuin een prachtig uitzicht richting Carccassonne.
Hameau de Montredon 11000 Carcassonne Telefoon 0468710953

Auberge du Vieux Puits *** ( 3-Michelin ster )
Eén van de beste restaurants van Frankrijk. Topniveau, een omweg meer dan waard. Heel bijzonder om hier een keer geweest te zijn. Het hoeve-ei, ingespoten met echte zwarte truffel-jus en truffel-risotto en schijfjes zwarte truffel is legendarisch… Een maaltijd in dit restaurant is een belevenis. De service, de sfeer, het servies, de bediening, de decoratie, de gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, de wijnkaart is enorm…het is allemaal bijzonder….
11360 Fontjoncouse Telefoon 0033 (0) 468440737 www.aubergeduvieuxpuits.fr

Relais en Chantauvent, Minerve
Met spectaculair uitzicht, goede keuken. Aanrader, reserveren aanbevolen. Het restaurant ligt in een eeuwenoud dorpje met een enorme (Katharen)geschiedenis. Hier zijn Katharen omgekomen op de brandstapel… In het dorpje is een klein museum met een boeiende en ook voor kinderen leuke expositie over alle gebeurtenissen in en om dit mooie dorpje. Het dorp is niet toegankelijk voor auto’s, maar er is een uitstekende parkeergelegenheid om het dorp heen. In dit restaurant serveren ze heerlijke Confit de Canard en een huisgemaakt geitenkaasje met honing uit het dorp…..zalig!
Tel: 0033 (0) 468 91 1418 www.relaischantovent-minerve.fr

Les Grands Buffets de France - Espace Liberté
Een buffetrestaurant met een ongekende keuze. Voor ieder wat wils, een onvoorstelbaar aanbod dat varieert van vlees, vis, vegetarisch, friet, groente, salades en een gigantisch dessertbuffet. Reserveren wordt aanbevolen, het kan er druk zijn. De prijzen zijn zeer redelijk, het aanbod enorm en de kwaliteit prima. Ideaal met kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich tegoed doen aan alles wat Frankrijk te bieden heeft op culinair gebied, alle klassiekers zijn vertegenwoordigd. Een aanrader: dit moet je een keer meegemaakt hebben. Het Restaurant is gevestigd in « Espaces Liberte », hier iso ok een groot binnenzwembad met glijbanen, een bowlingbaan en zelfs een schaatsbaan…
Route de Perpignan Afslag A9 sortie Narbonne Sud Telefoon ; 04.68.42.20.01 www.lesgrandsbuffets.fr

MC DONALD'S
Bij Intermarche op de rotonde rechtsaf. Vlakbij de Carrefour. Bijzonder is dat ze hier gerechten hebben die in Nederland of België niet te verkrijgen zijn, zoals een Mc Baquette… Dit is een soort BigMac, maar dan op een stokbrood met een mosterdsaus... Dat kunnen ze alleen in Frankrijk bedenken… Een specialiteit zoals de Mc Kroket hebben ze hier echter niet, maar verder wel de Mc Donald’s klassiekers. Ook erg handig is het Easy Order systeem, waarbij er aan een terminal in het Nederlands besteld kan worden en met een pinpas betaald kan worden…
Lezignan-Corbieres Rue Alfred Nobel 11200 Lezignan-Corbieres

Au Cœur de L’Asie
Vergelijkbaar met wat we in Nederland “de Chinees” noemen. Prima restaurant voor lekkere Aziatische gerechten. Vietnamees is hun specialiteit. Je kunt er ter plekke eten en dan is er een uitgebreide menukaart. Maar afhalen kan ook, en dat is ook van uitstekende kwaliteit. In het centrum van Lezignan-Corbières.
22 Avenue Wilson, 1200 Lézignan Corbières. Telefoon: 0033-468587319 Email: info@aucoeurdelasie.com website: www.aucourdelasie.com